Israelul respinge criticile Statelor Unite şi ale Uniunii Europene referitoare la proiectul de construcţii în zona Ghilo

Israelul respinge criticile Statelor Unite şi ale Uniunii Europene referitoare la proiectul de construcţii în zona Ghilo, disputată între israelieni şi paletinieni.
Corespondenţă de la Ierusalim – Reporter: Dragoş Ciocîrlan – Întrevederea Kerry – Abbas de la Paris urmează criticilor exprimate la începutul săptămânii, de la Washington, cu privire la construcţiile israeliene dincolo de „linia verde”. Departamentul de Stat arată, într-o declaraţie, că Washingtonul este profund îngrijorat de informaţiile despre aprobarea construcţiilor în zone sensibile. Israelul a anunţat oferte pentru antreprenorii din construcţii, în apropiere de cartierul Ghilo. Ierusalimul respinge criticile exprimate de SUA şi Uniunea Europeană. Protestul internaţional a fost emis în deplină cunoştinţă de cauză că zona Ghilo va face parte integrantă din Statul Israel în orice acord de pace obţinut prin negocieri. Un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe de la Ierusalim a declarat că argumentul potrivit căruia construcţiile la Ghilo subminează soluţia „două state” e lipsit de fundament şi doar distrage atenţia de la refuzul persistent al palestinienilor de a recunoaşte Israelul ca stat al poporului evreu.