Autoritatea Română pentru Turism redeschide în august o reprezentanţă în Israel, la Tel Aviv

Autoritatea Română pentru Turism redeschide în luna august o reprezentanţă în Israel, la Tel Aviv, în centrul oraşului. Proiectul de promovare a ofertei turistice din ţara noastră este reluat, ca urmare a interesului manifestat de publicul israelian. Corespondentul nostru, Dragoş Ciocîrlan, a vorbit cu coordonatoarea biroului de turism, Alina Giurgiu.

Alina Giurgiu: Eu sper, în luna august, să putem să deschidem oficial acest birou. Vrem să facem o vizită pentru jurnalişti, în România. /…/ o serie de seminarii, conferinţe, în care se prezentăm România ca destinaţie turistică şi nu numai turistică, şi alte aspecte ale ţării noastre, care trebuie puţin revigorate, ca să spun aşa, şi aduse în faţă şi bineînţeles, crearea unei pagini web cu informaţii în limba ebraică, în limba română şi în limba engleză care să fie accesibilă tuturor celor care caută informaţii despre România. Noi încercăm să aducem în faţă şi partea de turism activ, adică acesta care permite tinerilor şi dorim, tinerii să vină în România şi să vadă ce frumuseţi şi ce peisaje şi ce lucruri minunate se pot face, pentru că avem ce arăta.

Realizator: În ultimii trei ani, a crescut semnificativ numărului de turişti israelieni tineri care preferă România ca destinaţie de weekend, ne-a mai transmis corespondentul Radio România Actualităţi la Ierusalim, Dragoş Ciocîrlan.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 31 iulie