Guvernul a lansat programul GovITHub

Guvernul a lansat cu puţin timp în urmă primul său hub de tehnologia informaţiei. Sub denumirea de GovITHub se va forma o comunitate care îşi propune să sprijine micile afaceri IT din România. Ar urma să se creeze parteneriate cu entităţi de profil precum fonduri de investiţii, acceleratoare sau incubatoare de afaceri sau cu antreprenori din domeniul tehnologiei informaţiei. Industria IT va fi sprijinită şi prin dezvoltarea de proiecte. La lansarea hub-ului de astăzi a participat şi premierul Dacian Cioloş, care a vorbit despre una din componentele proiectului.

Dacian Cioloş: Am încercat cu resursele pe care le aveam la dispoziţie să vedem în ce măsură putem pune la punct câteva lucruri simple, o comunicare între miniştri, între decidenţii din guvern, o platformă pe care să putem schimba şi împărtăşi documente, puncte de vedere, decizii şi aşa mai departe şi să văd că lucruri aparent simple nu se pot face decât complicat la noi în administraţie.
Realizator: După cum ne-a transmis reporterul Alin Şerbănescu, evenimentul de astăzi face parte din campania de debirocratizare a Administraţiei Centrale şi Locale, şi de apropiere a acestor instituţii de cetăţeni. Pe site-ul nostru politicaromaneasca.ro puteti urmari live video de la guvern lansarea acestui prim hub de tehnologia informaţiei.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 4 august