Interviu cu directorul Studioului regional Radio România Reşiţa, doamna Laura Sgaverdea

Ne auzim de 20 de ani pe 105,6 FM. Asa sună îndemnul din 2016 Reşiţa. Alături de „Prietenii de la 10” astăzi este şi directorul Studioului regional Radio România Reşiţa, doamna Laura Sgaverdea. Bun venit în clubul ‘Prietenilor de la 10’!

Laura Sgaverdea: Bine v-am găsit! Mulţumesc pentru faptul că v-aţi gândit la noi, cel mai tânăr studio regional de radio. Povestea noastră începe în toamna anului 1995, când la iniţiativa unor tineri a luat fiinţă ceea ce astăzi este numărul 1 în Banat.

Realizator: Noi am pregătit marea scenă pe care sunteţi invitaţi în clubul ‘Prietenilor de la 10’. Ce suprize vom găsi în acest weekend de la Reşiţa?

Laura Sgaverdea: Sigur că la Reşiţa au fost pregătite o serie de manifestări. Începem frumos, cu un concert simfonic susţinut de Filarmonica Oltenia din Craiova. Simultan, tot la aceeaşi oră, la ora 19:00 în municipiul de pe Bârzava va avea loc şi un regal de muzică populară. Bănăţenii sunt mari iubitori de muzică populară autentică. Avem şi muzică rock, pentru că trupa binecunoscută românilor Direcţia 5 va fi alături de reşiţeni şi nu numai. Avem şi Adi Cristescu Band, o trupă nou lansată pe piaţă şi duminică încheiem cu Phaser, o trupă de reşiţeni, Simona Nae şi Pact.

Realizator: O ofertă destul de greu de refuzat.

Laura Sgaverdea: Mai avem o surpriză pentru reşiţeni şi nu numai, pentru cei care ne viziteaza oraşul, pentru că noi avem un zid care desparte două cartiere: Lunca Bârzavei de Lunca Pomostului, un zid care are aproximativ 500 de metri pe care noi am reuşit să-l pictăm. Şi-au pus amprenta artişti de marcă ai momentului şi o să vă trimiterm fotografii, să vedeţi ce am reuşit să facem acolo. E mai mult decât un MASH sau un banner care să evidenţeze postul nostru de radio. Am marcat şi pereţii oraşului cu însemnele noastre. Avem şi lansări de carte pentru că oamenii de radio nu sunt doar oameni care vorbesc la microfon, ştiu să şi scrie, şi avem şi un flash-mob. Avem o seamă de surprize pentru prietenii noştri.

Realizator: Cu siguranţă aceste imagini le vom vedea de astăzi şi online pe www.româniaactualitati.ro cât şi pe paginile noastre de Facebook, pentru că suntem, o mare familie Radio România. Din partea „Prietenilor de la 10” un ‘La mulţi ani’ atât de mare cât pentru următorii nu 20 de ani, ci 100 de ani.

Laura Sgaverdea: Vă mulţumim că sunteţi alături de noi. Asta dovedeşte că suntem o mare familie, noi, Radio România.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 5 august