ICR Istanbul invită la o „Călătorie vizuală prin biserici și mânăstiri din România”

Institutul Cultural Român ”Dimitrie Cantemir” din Istanbul alături de Comunitatea Ortodoxă Română din Turcia vernisează în data de 15 august 2016, începând cu ora 13.00h, la Biserica Ortodoxă Română din Istanbul, expoziția de fotografii Biserici și mănăstiri din România, semnată de Claudiu Petringenaru.

Imaginile selectate înfățișează biserici fortificate din satele transilvănene, biserici din lemn din regiunea de nord a țării, elemente de arhitectură specifice lăcașurilor de cult creștine, picturi interioare sau exterioare, particularități, stiluri și simboluri, un bogat și divers patrimoniu, parte din el fiind inclus pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Expoziția va fi prezentată la Biserica Ortodoxă Română din Istanbul, unde va avea loc și vernisajul, în data de 15 august a.c. Fotografiile rămân aici până în data 29 august, inclusiv, iar din data de 30 august și până pe 11 septembrie a.c., se mută la Conacul Musurus Pașa, sediul ICR Istanbul.

Autorul expoziției este fotograful profesionist Claudiu Petringenaru. Motto-ul care îl definește este “Prinde și păstrează pentru totdeauna imaginea acelor momente prețioase, unice în viață.“ Fotograful este catalogat de specialiștii din domeniu drept ”o adevărată imagine profesională”, iar numele său a apărut în revista ”Cine este cine România 2002”. Claudiu Petringenaru a absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică I.L.Caragiale București, departamentul de film și televiziune și a lucrat timp de mai mulți ani în studioul de film ”Al. Sahia”. În prezent, este director de imagine la Departamentul Producție a Televiziunii Române. Din 1995, a filmat mii de rapoarte de știri live și documentare TV. Anul trecut a fost selecționat să lucreze la „Realizarea Transylmania”, o producție Hill și Brand Hollywood. – transmite ICR Istanbul