RADIO FRANCE INTERNATIONALE: Klaus Iohannis: Simplitatea şi căldura umană a Reginei Ana o aşază între simbolurile României contemporane

Preşedintele Klaus Iohannis a scris miercuri în cartea de condoleanţe deschisă la Castelul Peleş că exemplul de comportament personal şi loialitate o aşază pe Regina Ana între simbolurile României contemporane.

„Compasiunea şi regretul meu profund pentru dispariţia majestăţii sale Regina Ana a României. Simplitatea şi căldura umană a Reginei Ana, precum şi exemplul personal de comportament şi loialitate o aşază între simbolurile României contemporane. În aceste momente de adâncă tristeţe, transmit condoleanţele mele întregii familii regale. Dumnezeu s-o odihnească în pace!”, a scris preşedintele Klaus Iohannis în cartea de condoleanţe.

Preşedintele a depus o coroană de flori pe platoul din faţa Castelului Peleş şi a aprins o lumânare, apoi a fost întâmpinat de Principesa Moştenitoare Margareta şi de Principele Radu, intrând ulterior în castel.

Premierul Dacian Cioloş este aşteptat la Castelul Peleş să-şi prezinte mesajul de condoleanţe miercuri la ora 15.

Sicriul a fost depus marţi după-amiază în Holul de Onoare al Castelului Peleş din Sinaia şi va rămâne acolo până miercuri la ora 18.30, când va fi transportat la Sala Tronului din Palatul Regal din Capitală.

RADIO FRANCE INTERNATIONALE, 10 august 2016