Start bun pentru români în Turul Ținutului Secuiesc

Editia aniversară cu numărul 10 din Cycling Tour of Szeklerland a debutat spectaculos la Miercurea Ciuc. Deși la start s-au aflat 115 concurenți din 20 țări și 9 echipe puternice din Europa, reprezentanții echipei naționale a României au ținut ștacheta sus.

Andrei Nechita (unicul român prezent la JO Londra 2012) a fost foarte aproape de podium și a terminat prima etapă de 185 kilometri pe traseul Miercurea Cuc-Tușnad-Sfântu Gheorghe-Covasna – Târgu Secuiesc-Miercurea Ciuc în 4 ore și 5 secunde, la doar 2 secunde în urma finlandezului Matti Manninen (Merida Pro Cycling), câștigătorul cursei.

Cea mai rapidă medie orară din istoria competiției

Campionul național en-titre în proba de fond, Marius Petrache (foto) s-a impus în sprintul de la Sfântu Gheorghe și a mai terminat pe podium în alte două sprinturi intermediare. Ne notat că după prima oră de concurs viteza medie a plutonului a fost de 51 km/h, record în istoria turului. De altfel media finală a fost de 49 km/h, una la nivelul Turului Franței și a altor competiții de prim rang din Europa.

Tușnad Cycling Team, pe podium la echipe

Singura echipă continentală din România (eșalonul trei valoric pe plan mondial), Tușnad Cycling Team (foto2) și-a îndeplinit obiectivul în fața fanilor locali și a terminat prima etapă pe locul 3 în spatele bielorușilor de la Minsk Cycling Club și a azerilor de la Baky Cycling Project (favoriții din Turul Ținutului Secuiesc – locul 12 în clasamentul european în 2016). Spaniolul Jose Miralles (foto3) a obținut de altfel tricoul alb pentru cel mai bun tânăr sportiv (categoria sub 23 ani).

Etapa de foc prin pădurile Harghitei

După etapa inaugurală, sportivii vor trece vineri printr-un adevărat examen pe traseul Odorheiu Secuiesc -Gheorgheni – Băile Harghita (163 km), vremea ploiasă și traseul deluros urmând să le pună la încercare capacitățile fizice. Concursul de încheie sâmbătă cu un circuit pe străzile din Miercurea Ciuc.

66 44 33 22 11