Angajaţi ai Ministerului de Interne vor fi la datorie pentru buna desfăşurare a evenimentelor programate cu ocazia sărbătorii de Sfânta Maria

Peste 10 mii de angajaţi ai Ministerului de Interne vor fi la datorie pentru buna desfăşurare a evenimentelor programate cu ocazia sărbătorii de Sfânta Maria. Ei vor asigura liniştea şi siguranţa publică într-o perioada care se anunţă extrem de aglomerată în principalele destinaţii turistice.

Într-un comunicat al Inspectoratului General de Poliţie sunt menţionate manifestările religioase de amploare anunţate la Mânăstirea Nicula din judetul Cluj, în localitatea Sâmbăta de Sus din judeţul Braşov şi la Mânăstirea Tismana din judetul Gorj, precum şi unele evenimente artistice şi culturale. Şi poliţia rutieră va acorda o atenţie deosebită drumurilor către litoral şi Valea Prahovei. Pe principalele autostrăzi şi drumuri naţionale vor fi 340 de radare, iar traficul va fi supravegheat din aer de un elicopter. Totodată, cetăţenilor li se recomandă să aibă grijă de siguranţa locuiţelor proprii în perioada sărbătorilor, iar dacă pleacă de acasă să spună numai persoanelor de încredere, să nu lase bilete în uşă sau mesaje pe robotul telefonic al căror conţinut să îi informeze pe străini că au plecat în concediu. În cazul sejurului în străinătate, cetăţenii sunt îndemnaţi să se intereseze cu privire la legislaţia ţării respective, să-şi procure datele de contact ale ambasadelor sau consulatelor ţării noastre în statele respective şi să acorde maximă atenţie schimbului valutar. Recomandările pentru perioada sejurului se referă şi la supravegherea bunurilor proprii, evitarea plimbărilor prin locuri izolate, iar în caz de urgenţă, apelarea la numărul unic 112.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 14 august