Fermierii susţin că nu au primit nici până acum subvenţiile care trebuiau plătite din luna februarie

Fermierii susţin că nu au primit nici până acum subvenţiile care trebuiau plătite din luna februarie a acestui an. Potrivit RADIO ROMÂNIA CLUJ, mai mulţi agricultori vor să picheteze sediile judeţene ale Agenţiei pentru Plăţi în Agricultură. Deşi săptămâna trecută, premierul şi ministrul agriculturii le-au promis fermierilor că până la 15 august, subvenţiile vor fi plătite, vicepreşedintele Federaţiei Crescătorilor de Bovine din România, Dorel Secară, spune că în conturi nu a intrat încă nici un ban.
Dorel Secară: „Nu s-a mai întâmplat niciodată ca la această dată – suntem în a doua parte a lunii august – iar eu personal încă nu am primit nici cinci bani subvenţie şi sigur că ne afectează foarte mult. Trebuie să reluăm ciclul de producţie din toamnă, foarte mulţi dintre colegii noştri au credite, li se pune sechestru şi faptul că aceste subvenţii nu se plătesc la timp înseamnă obstrucţionarea clară a activităţii din agricultura României”.
APIA precizează însă că o mare parte din suma aferentă subvenţiilor pentru fermieri a fost plătită deja, însă banii nu au ajuns încă în conturile acestora, întrucât băncile nu au lucrat în perioada minivacanţei de Sfânta Maria.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (17 august)