Fundația Principesa Margareta a României anunță burse pentru învățarea unei meserii.

Fundația Principesa Margareta a României anunță selecția bursierilor în cadrul proiectului “O meserie pentru viitor”.  Tinerii cu studii nefinalizate, care doresc sa învețe o meserie și să își găsească un loc de muncă, se pot înscrie la cursuri de calificare de scurtă durată, gratuite, cu scopul de a obține un certificat profesional într-o meserie actuală.

Bursierii pot opta pentru cursuri precum: coafor stilist, cosmetician, technician masseur, coafor, ospătar, bucătar, optician, bijutier, mecanic auto, tinichigiu vopsitor auto, frizer, manichiurist – pedichiurist, stilist-protezist unghii, croitor, designer floral, electronist depanator aparate și echipamente pentru radio și TV. La finalul cursului, vor obține un certificat profesional acreditat.

În lipsa unui sprijin afectiv și material din partea familiei, tinerii proveniți din medii defavorizate reprezintă o categorie de persoane care necesită o atenție și o grijă specială. Cea mai grea problemă pe care acești tineri o întâmpină la maturitate este găsirea unui loc de munca care să le permită traiul independent. A le acorda încredere și sprijin la început de drum reprezintă un prim pas spre integrarea lor corecta în societate.

Cine poate aplica:

  • Tineri cu vârste cuprinse între 16 – 24 de ani, din București sau Ilfov
  • Tineri cu un venit pe membru de familie mai mic de 1000 lei

Cursurile se vor desfășura în cadrul Colegiului UCECOM Spiru Haret iar programul “O meserie pentru viitor” este finanțat de Raiffeisen Leasing.

Data limita a depunerii aplicațiilor: 12.09.2016

Contact: tel: 021/312.30.35, email: anca.sohorca@principesa.ro

Mai multe detalii pe: www.omeserie.ro