În vacanță cu trenul – Mari reduceri pentru cei mici

Pentru călătoria copiilor cu trenurile CFR Călători, reamintim că sunt acordate reduceri importante.

Copiii mai mici de 5 ani pot călători gratuit fără loc separat, iar copiilor de până la 10 ani li se oferă o reducere de 50% la călătoriile simple cu trenurile InterRegio şi Regio, atât la clasa 1, cât şi la clasa a 2-a. Această reducere se cumulează cu cea acordată pentru cumpărarea cu anticipaţie, cu reducerea de fidelitate (pentru călătoria cu mai multe trenuri) şi cu reducerea de 5% pentru biletele cumpărate online.

La vagoanele cușetă și de dormit, călătoria unui copil se realizează fără plata suplimentului de pat în situația în care acesta nu ocupă un loc separat față de adultul care îl însoțește. Pentru călătoria a 2 copii care ocupă împreună un singur pat se plătește tariful unui singur supliment de pat.

Exemple tarife* la tren IR pe rută directă, clasa a 2-a, pentru călătoria copiilor între 5 și 10 ani:

  • București Nord – Constanța: 31,95 lei, față de 60 lei tarif adult și 45,25 lei tarif elev
  • Ploieşti Vest – Constanţa: 35,35 lei, față de 66,80 lei tarif adult și 49,40 lei tarif elev
  • Brașov sau Caracal spre Constanța: 41,90 lei, față de 79,90 lei tarif întreg și 56,90 lei tarif elev
  • Craiova sau Iaşi spre Constanţa: 47,70 lei, față de 91,50 lei tarif adult și 63,70 lei tarif elev
  • București Nord – Brașov:  26,40 lei, față de 48,90 lei tarif adult și 36,80 lei tarif elev

* tarifele includ tichetul de rezervare a locului, de 3,9 lei

Pentru copiii de până în 10 ani care merg în tabere de vară, în grupuri de minim 20 de elevi, organizate prin unitatea de învăţământ sau prin inspectoratele şcolare se acordă o reducere de 50% la trenurile  InterRegio şi Regio, clasa a 2-a. De reducere beneficiază inclusiv personalul însoţitor (1 persoană la 10 copii).

Aceste reduceri sunt supuse unor termene şi condiţii, care sunt disponibile pe www.cfrcalatori.ro la secțiunea Oferte/Reduceri pentru copii. Pentru celelalte tipuri de reduceri comerciale şi pentru facilităţile de călătorie acordate prin acte normative, călătorii sunt rugaţi să consulte website-ul nostru.

Pentru informații actualizate despre circulația trenurilor, călătorii sunt rugați să consulte pagina de internet a companiei www.cfrcalatori.ro, să ne contacteze la numerele de telefon 021/9521 sau să se adreseze personalului nostru din stații.