Final de Festival Musica Barcensis 2016 în acest weekend

Image.ii_156c17851443bf91Brașov – 25 august 2016 – Festivalul Musica Barcensis 2016 ajunge la final la acest sfârșit de săptămână, după ce a reunit timp de 10 săptămâni soliști, ansambluri corale și instrumentale, tineri muzicieni în devenire, orchestre și artiști locali, din țară și străinătate. Ultimul weekend din august aduce în fața publicului un concert instrumental susținut de Ansamblul Quarto D’Oro, sâmbătă, la biserica Sf. Martin din Brașov și un concert vocal-instrumental al Ansamblului Cantate Domino, duminică, la Prejmer.

Sâmbătă, 27 august 2016, la ora 19.00, biserica evanghelică Sf. Martin din Brașov va fi gazda Ansamblului Quarto D’Oro, alcătuit din Paul Cristian (spinetă), Renata Gebe-Fugi (vioară), Csata Istvan (viola da gamba) și Kovari Aranka (flaut drept). Cei patru tineri muzicieni vor concerta aici în premieră, biserica fiind deschisă publicului special pentru acest eveniment. Programul va cuprinde lucrări de G.P. Telemann, A. Vivaldi, J. B. de Boismortier, D. Castello și G. B. Pergolesi.

Duminică, 28 august 2016, la ora 17.00, biserica evanghelică din Prejmer va fi cadrul ultimului concert al acestei ediții a Festivalului Musica Barcensis. Ansamblul Cantate Domino, format din Roxana Curtgeafar și Andreea Măzăreanu (vioară), Tiberiu Maniu (viola), Kurt Philippi (violoncel), Klaus Philippi (oboe d’amore) și Ursula Philippi (orgă), va concerta alături de soliștii Melinda Samson (soprană) din Sibiu și Matthias Weichert (bas) din Dresda. În program se regăsesc, printre altele, Cantata BWV49 de J. S. Bach, Toccata în re minor și Fuga în re major de Max Reger.

Ediția a VII- a a Festivalului Musica Barcensis a adus în acest an o excursie muzicală inedită în câteva din bisericile evanghelice din jurul Brașovului, la orgile construite de meșterul brașovean Karl Einschenk, urmată de deja tradiționalul concert de debut al tinerilor muzicieni din Brașov și Sf. Gheorghe, realizat în colaborare cu Asociația “Brașovul Pedalează”, în total 19 concerte în 10 biserici fortificate, peste 230 de muzicieni din 7 țări, 5 concerte cu tineri muzicieni, prime audiții, peste 100 de compozitori din diferite epoci, ansambluri corale, instrumentale, soliști și muzică de orgă.

Mulțumim tuturor celor care au susținut cele peste 2 luni de muzică clasică în vechile biserici fortificate din Țara Bârsei: artiști, sponsori și parteneri, parteneri media, și nu în ultimul rând, publicului cald și foarte numeros, și vă invităm cu drag la ultimele două concerte ale acestei ediții.

Informații despre concertele din 27 și 28 august, precum și despre concertele care au avut loc deja, se găsesc pe site-ul Fundației Forum ARTE la adresa: http://www.forumarte.ro/musica-barcensis/

Festivalul Musica Barcensis 2016 este un proiect cofinanțat de Consiliul Județean Brașov.

Mulțumim încă o dată celor fără de care Festivalul Musica Barcensis 2016 nu ar fi existat:

Organizatori: Fundația pentru Cultură și Patrimoniu Forum ARTE în parteneriat cu Biserica Evanghelică C.A. România – Parohia Brașov și Bisericile Evanghelice din Bartolomeu, Codlea, Cristian, Ghimbav, Hărman, Prejmer, Râșnov, Sânpetru, Sf. Martin și Vulcan, Primăria Râșnov.

Sponsori: Schaeffler România, Selgros Cash&Carry România, BIT Software, Preh Romania, Einschenk Instrumente Muzicale Brașov

Parteneri: Liceul de Muzică „Tudor Ciortea” Braşov, Liceul de Artă „Plugor Sandor” Sf. Gheorghe, Alliance Française de Braşov, Asociația „Brașovul Pedalează”

Parteneri media: Radio România Muzical, RTT Braşov, Monitorul Expres, 24 FUN Braşov, Allgemeine Deutsche Zeitung für Rumänien (Karpatenrundschau), MIX2 TV, Braşovul Tău, www.brasovultau.ro