Militari din Forţele Terestre Române la exerciţiul multinaţional „Combined Resolve VII” din Germania

Peste 250 de militari din Forţele Terestre Române aparţinând Batalionul 33 Vânători de Munte „Posada”, participă în perioada 26 august – 16 septembrie 2016, la exerciţiul multinaţional Combined Resolve VII în Germania.

Aproximativ 3500 de militari din Armenia, Bosnia–Herţegovina, Belgia, Franţa, Ungaria, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Norvegia, Polonia, Serbia, Slovenia, Statele Unite ale Americii, Ucraina şi România vor folosi facilităţile de instruire din Hohenfels şi Grafenwöhr, în vederea asigurării nivelului de interoperabilitate necesar operaţiilor întrunite.

* * *

Militarii Forţelor Terestre participă la Combined Resolve din anul 2014, vânătorii de munte argeşeni fiind a cincea structură românească instruită în Germania în cadrul acestui exerciţiu.

Principalele obiective de instruire sunt exersarea procedurilor de conducere a trupelor, repetarea procedurilor de operare standard, creşterea coeziunii trupelor, precum şi perfecţionarea deprinderilor în ducerea operaţiilor în mediul internaţional.

Prezenţa Forţelor Terestre Române la acest exerciţiu reprezintă un bun prilej de a demonstra experienţa acumulată, atât în poligoanele de instrucţie cât şi în teatrele de operaţii, dovedind, încă o dată, capacitatea Armatei României de a contribui la efortul militar al NATO.