Guvernul va adopta în această săptamână o ordonanţă de urgenţă care va permite suplimentarea secţiilor de votare din străinătate

Guvernul va adopta în această săptamână o ordonanţă de urgenţă care va permite suplimentarea secţiilor de votare din străinătate acolo unde sunt comunităţi mari de români, a anunţat premierul Dacian Cioloş la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române. Pe de altă parte, ministrul de externe, Lazăr Comănescu, a insistat asupra consolidării diplomaţei economice şi a revenirii României în zonele lumii care au fost neglijate în ultimii 20 de ani. El a apreciat că relaţiile economice pe termen lung trebuie să fie mult mai solide.
Lazăr Comănescu: Este foarte important să continuăm să generăm interesul de investiţii în România. Eu cred că am atins acel nivel în care să ne propunem o reprezentare economică şi în plan investiţional în alte ţări. O reprezentare economică în plan investiţional înseamnă crearea premiselor pentru relaţii pe termen lung mult mai solide cu ţările respective.
Realizator: La Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române secretarul general adjunct al NATO, Alexander Vershbow, a participat în calitate de invitat special.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 29 august