Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, susţine că nu este normal ca actualul guvern să elaboreze bugetul de stat pentru anul viitor

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, susţine că nu este normal ca actualul guvern să elaboreze bugetul de stat pentru anul viitor. Liderul social-democrat consideră că Legea Bugetului reprezintă o responsabilitate a noilor parlamentari, aleşi în 11 decembrie.
Liviu Dragnea: „Guvernul actual nu are căderea, nici nu poate beneficia de încrederea de a lăsa moștenire un buget pentru anul viitor. Toate partidele politice vor merge în fața cetățenilor. Oamenii au încredere în tine, îți dau votul și, când vii în guvern și în parlament, le spui că 2017 e un an de pauză: ceea ce am vorbit în campanie vom face din 2018. Așa ceva nu se face, pentru că e vorba de dreptul viitorului parlament, legitim ales, de a adopta un buget pentru anul viitor”.
Preşedintele PSD a mai precizat că le-a cerut, astăzi, grupurilor parlamentare ale formaţiunii să pregătească proiectele de lege utile pentru cetăţeni, care să fie adoptate în acestă ultimă sesiune a actualului parlament, transmite reporterul RRA Mugur Mihăiţă.
În schimb, preşedintele PMP, Traian Băsescu, susţine că actualul guvern are obligaţia să elaboreze proiectul de buget pe anul viitor.
Traian Băsescu: „Dacă parlamentul va considera că trebuie discutat, îl va discuta. Dacă nu, parlamentul își va asuma faptul că se va începe anul 2017 cu bugetul acestui an. Dar guvernul are obligația legală să trimită proiect de buget la parlament. Îmi este greu să cred că guvernul Cioloș are aceleași priorități ca și un guvern care, spre exemplu, ar fi condus sau ar avea o majoritate PMP”.

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (1 septembrie)