Mere cu bacon și telemea la cuptor

Nu speram să iasă ceva din invenția asta, care combină aluatul de clătite cu ingrediente dulci și sărate, dar din fericire am avut pentru prânz ceva grozav de bun! Cam miroase a preparat de iarnă (șuncă plus mere…), dar cred că merge în toate combinațiile posibile – pe care le voi încerca în viitor. Deocamdată am ales așa:

DSCI3091 DSCI3094

2 mere

200 grame de bacon

100 grame de telemea

100 grame de cașcaval ras

250 ml de lapte

4 ouă

125 grame de făină

sare, piper

Merele se taie cubulețe. Baconul se călește într-o tigaie cu puțin ulei, până devine ușor crocant. Se adaugă și merele în tigaie câteva minute, plus sarea și piperul. Tot amestecul se așează pe fundul unei tăvi termorezistente unse cu unt și presărate cu pesmet. Deasupra se pun telemeaua rasă și o parte din cașcaval.

Trecem apoi la pregătirea „capacului”: preparăm un aluat care ar trebui să aibă consistența aluatului de clătite, amestecând bine cu mixerul făina, laptele și ouăle. Se toarnă aluatul peste mere și șuncă și se mai presară puțin cașcaval deasupra.

Se dă totul la cuptor până când se rumenește bine și miroase și mai bine 🙂 O nebunie!

 

Poftă bună!

Daniela Sîrbu