România, vicecampioană europeană la baschet 3×3!

Image.image005.jpg@01D20787.67BCEDE0Naționala de baschet 3×3 feminin a României a cucerit medaliile de argint la Campionatele Europene care au fost organizate la București, între 2 și 4 septembrie, la AFI Palace Cotroceni.

Gabriela Mărginean, Sonia Ursu, Anca Șipoș și Andra Haas au cedat în ultimul act al competiției în fața Ungariei, scor final 14-21. România a avansat în ultimul act după două succese superbe cu Cehia în sferturile de finală, 18-16, după prelungiri și cu Elveția în semifinale, 16-14.

Argintul european a venit după o vară în care fetele au participat, cu diverse formule de echipă, la toate turneele din circuitul național organizat de Sport Arena Streetball, precum și la turneul de calificare din Andorra.

Este a doua medalie consecutivă câștigată de România în competițiile continentale de baschet 3×3 după aurul cucerit de băieți în 2014. De această dată echipa masculină a României s-a oprit în sferturile de finală, cedând în fața Serbiei, 11-22 și a ocupat locul șapte în clasamentul final.

Slovenia a reușit marea surpriză în competiția masculină, câștigând medaliile de aur în fața Serbiei, o echipă alcătuită din primii patru jucători în clasamentul mondial FIBA 3×3, condusă de liderul mondial Dușan Bulut.

Gabriela Mărginean, liderul naționalei feminine a fost aleasă în cea mai bună echipă a turneului, iar Angel Santana a cucerit medalia de argint la concursul aruncărilor de la distanță, având același număr de puncte, 11, ca medaliatul cu aur, olandezul Joey Schelvis, acesta completând traseul într-un timp mai bun.

Spectacolul a fost întregit de un concurs de slam-dunk, câștigat de ucrainianul Vadym Piddubchenko și de membrii trupei de freestyle Heroes of the Courts, tot din Ucraina, precum și de reprezentațiile trupei de majorete Dracula’s Girls.