Show cu vedetele nationalei si mascote la mini-rugby!

 

Rugby-ul se poate lauda cu o performanta unica in sportul romanesc. Echipa nationala de seniori a fost prezenta la toate editiile Cupei Mondiale, de la infiintarea acesteia, in 1987. Iar acest record va continua, ne asigura conducerea federatiei si reprezentatii World Rugby, care au venit la Bucuresti sa fie martori in weekend la un eveniment impresionant: 800 de copii s-au luptat pe stadionul “Arcul de Triumf” pentru onoarea de a calca pe urmele “Stejarilor”.

Vlaicu si Surugiu, „placati” de copii pentru poze si autografe

Cea mai ampla campanie de selectie a talentelor la copii si juniori a ajuns la punctul culminant pe stadionul “Arcul de Triumf”, unde 800 de copii sub 14 ani au participat la faza finala a circuitului national de mini-rugby. Dupa 6 etape disputate pe zone geografice, copiii care vor sa le urmeze lui Florin Vlaicu si coechipierilor sai din echipa nationala a Romaniei au avut faza finala la Bucuresti, chiar pe stadionul unde „Stejarii” isi disputa meciurile de pe teren propriu.

Iată echipele campioane naționale: CS Rugby Sacele (U14), RC Antonio Jr (U12), ACS Soimii Bucuresti (U10), CS Warrios Timisoara (U8). Rezultatele complete ale turneului national de mini-rugby pe site-ul federatiei. http://frr.ro/2016/09/04/ultima-etapa-cn-minirugby-si-desemnat-castigatoarele-dar-si-campioanele-nationale-ale-sezonului-2016/

“Intotdeauna vin cu mare placere, sa vad copiii ca joaca acest sport minunat si ma bucur ca sunt chiar foarte multi. In rugby, am inceput in ultimii ani sa mai scoatem si noi capul si este imbucurator ca vin copiii. Speram sa avem foarte multi ani rugby in Romania si chiar de performanta “, spune Florin Vlaicu, recordmanul selectiilor la nationala, cu 93 de partide.

La finalul competitiei, copiii s-au inghesuit pentru poze si autografe, iar Vlaicu si Surugiu au raspuns cu amabilitate asaltului prichindeilor. “Ma bucura ca sunt foarte multi copii astazi pe stadionul Arcul de Triumf si chiar sunt fericit ca am fost invitat, imi aminteste de copilarie, cand stadionul acesta era mai plin decat in ziua de azi. Eu zic ca, din acesti copii, foarte multi vor avea sanse sa ajunga la echipa nationala, la echipele de juniori mai intai si apoi la echipa nationala de seniori”, a spus, printre altele, Florin Surugiu.

Mascotele Cartoon Netwoork au jucat rugby

Si pentru ca doar munca, fara distractie, nu e funny cind ai mai putin de 14 ani, copiii veniti la Arcul de Triumf si-au luat revansa pe spatele mascotelor Cartoon Netwoork: Gumball si Darwin, Finn si Jake si chiar fetitele Powerpuff au fost placate amical, pentru a simti si ele gustul inconfundabil al jocului de rugby.

Dumitras si-a exprimat si multumirea pentru felul in care s-a desfasurat competitia copiilor si rezultatele inregistrate. “Un prilej de fericire, un prilej de bucurie a copiilor, este sarbatoarea lor. Ma bucur ca, in afara de jocul de rugby propriu-zis, sunt si momente de destindere, cu jucatori internationali care au venit sa-i vada la lucru. Cred eu ca sunt lucrurile cele mai frumoase, sa crestem copii sanatosi, sa se bucure si sa invete ce inseamna spiritul de echipa, fair-playul, integritate, solidaritate si disciplina”.

Lynn Howells si Richie Dixon, supervizori de lux

Antrenorul nationalei de seniori a Romaniei, Lynn Howells, nu putea lipsi de la un asemenea eveniment. Tehnicianul galez a ramas incantat de ce a vazut si prevede tinerilor rugbysti un viitor stralucitor, poate chiar sub tricolor: “Cred ca echipa nationala are nevoie de sange tanar. Vor veni urmatoarele editii de cupa mondiala si va trebui sa gasim inlocuitori, pentru ca jucatorii pe care-i avem acum vor imbatrani. Asa ca, da, acesta este viitorul, aici vedem de unde vor veni viitorii jucatori de Cupa Mondiala”.

Federatia internationala de rugby si-a trimis si ea un reprezentant la Bucuresti pentru acest eveniment, nimeni altul decat Richie Dixon. Fostul antrenor al nationalelor Scotiei si Georgiei urmareste oficial rugby-ul romanesc din anul 2008 si este entuziasmat de cresterea calitatii jocului la noi in tara. “Vin in Romania de 8 ani deja, la inceput aveam o baza foarte buna si in fiecare an aceasta a mai crescut cate o treapta. Echipa nationala a avut evolutii foarte bune in ultima perioada, iar cand privesti acesti copii, de la nivelul lor si pana la nivelul echipei nationale de seniori, Romania a facut progese extraordinare”, a declarat project managerul desemnat de World Rugby pentru Georgia si Romania.

Lobby pentru meciuri test cu fortele planetei

Am profitat de prezenta la Bucuresti a lui Richie Dixon pentru a afla care este pozitia World Rugby fata de o eventuala serie de meciuri-test ale Stejarilor in compania marilor echipe ale lumii, din Turneul celor 6 natiuni sau cele din emisfera sudica, din Tri Nations Cup. Meciuri care ar ajuta enorm echipa noastra, dar care sunt extrem de greu de strecurat in program, a avertizat supervizorul federatiei internationale. “Din nefericire, marile puteri au un program calendaristic foarte bine stabilit pe 10 ani, mai ales din cauze economice, asa ca e foarte greu sa te strecori intr-o data din acest calendar. Asa ca World Rugby incearca sa convinga marile puteri mondiale sa acorde echipelor nationale cum este Romania, in special, o sansa la un meci test. Urmatorul obiectiv ar fi ca, din 2018, timp de 10 ani, sa avem performante care sa ne aduca in raza lor de atentie”, a spus Dixon.

Fostul capitan de la Auch si-ar dori si el enorm ca actuala generatie de sportivi sa aiba sansa de a se infrunta pe teren cu cei mai buni rugbysti ai planetei. “Romania ar putea juca cu marile puteri internationale, dar e nevoie de invitatie din partea lor. Vom face tot ce este necesar. O sa facem lobby pentru acest lucru, dar depinde si de ce vom face in toamna, in meciurile test (nr. cu SUA, Canada si Uruguay), si ce se va intimpla in primavara, in campania de calificare pentru Cupa Mondiala. Si-atunci vom deveni din nou un partener interesant pentru marile natiuni” este obiectivul indraznet al presedintelui Federatiei Romane de Rugby.

Stefan Gavan – PR Manager