Consilierul pe probleme de strategie din cadrul BNR, despre soluţiile pentru achiziţionarea sculpturii „Cuminţenia Pământului”

Consilierul pe probleme de strategie din cadrul BNR, Adrian Vasilescu, crede că oamenii de afaceri din România ar trebui să se implice concret în achiziţionarea sculpturii lui Constantin Brâncuşi „Cuminţenia Pământului”, aceasta fiind în opinia sa singura soluţie decentă

Adrian Vasilescu: Una ar fi să plătească toţi cei care plătesc impozite în această ţară, inclusiv majoritatea acestei ţări care este constituită din oamenii săraci. Având în vedere istoria României ar fi o soluţie jenantă şi o soluţie de ultimă instanţă. O altă soluţie ar fi să plătească oamenii bogaţi din această ţară. Comunitatea oamenilor de afaceri din România ar putea să cumpere o statuie ca să nu se recurgă la buzunarele oamenilor săraci.

Adrian Vasilescu a mai adăugat că acesta ar fi un gest de respect din partea oamenilor bogaţi din această ţară faţă de istoria României. El a dat exemplul celui care este considerat întemeietorul Băncii Naţionale, Eugeniu Carada, un om de afaceri prosper care prin eforturi proprii a finanţat Războiul de Independenţă din 1877-1878, într-un moment în care ţara noastră nu mai putea susţine financiar participarea la război.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 9 septembrie