“Zestrea” la sarbatorirea a 150 de ani de Regalitate in Romania

Prestigiosul proiect cultural Zestrea” by Liliana Ţuroiu a fost prezent, pe 7 si 8 septembrie, la celebrarea a 150 de ani de Regalitate in Romania.

Concertul din Sala Schumann, in incinta Muzeului de Arta si evenimentul jubiliar, organizate cu aceasta ocazie de Institutul Cultural Roman si  Asociaţia Culturala Romano-Germana Atheneum, au avut loc in Germania,  la Dusseldorf.

La invitatia Institutului Cultural Roman si a Asociaţiei Culturale Romano-Germana Atheneum, designerul Liliana Turoiu a participat cu o noua expozitie de arta si costum la un proiect cultural-istoric de anvergura, care a marcat 150 de ani de Regalitate in Romania.

Evenimentul jubiliar a fost gazduit, ieri si alaltaieri, pe 7 si 8 septembrie, la Castelul Jaegerhof, in Dusseldorf, Germania – un loc istoric, de unde Principele Carol de Hohenzollern-Sigmaringen a plecat pentru a deveni rege al Romaniei.

Anul 2016 marcheaza, de altfel, trei momente istorice importante, acum implinindu-se 150 de ani de la sosirea lui Carol I in Romania, de la intemeierea Dinastiei Regale si de la promulgarea Constitutiei din 1866.

Atat la concertul festiv din Sala Schumann, in incinta Muzeului de Arta din Dusseldorf, cat si la evenimentul oficial de la Castelul Jaegerhof, balerine din corpul de balet al Operei din Dusseldorf au purtat costume somptuase din colectiei “Zestrea“ by Liliana Turoiu. Inspirate de straiele pretioase ale domnitelor din Tara Romaneasca, tinutele au fost alese in perfect acord cu  tema principala a manifestarilor culturale: “George Enescu –Rapsodia Romana” si sarbatorirea a 150 de ani de Regalitate in Romania.

In plus, colectia “Zestrea” este prezenta si in “Caietul Istoric dedicat Regelui Carol I al Romaniei”, catalogul realizat de Institutul Cultural Roman si Asociaţia Culturala Romano-Germana Atheneum cu aceasta ocazie si care a fost daruit tuturor oficialitatilor prezente in cadrul evenimentelor jubiliare

“Zestrea” by Liliana Ţuroiu este mai mult decat o colecţie de veşminte: este un proiect cultural si educational, de promovare a identitaţii naţionale si de incurajare a dialogului intercultural. Proiectul cuprinde atat colecţia vestimentara moderna, inspirata din costumul tradiţional romanesc, cat şi un album de arta şi costum, ale carui fotografii au fost realizate in cel mai vizitat obiectiv turistic romanesc, Castelul Bran.

Astfel, evenimentele festive din 7-8 septembrie 2016, de celebrare a 150 de ani de Regalitate in Romania, au reprezentat inca o ocazie cu care designerul roman Liliana Ţuroiu a promovat valorile autentice ale Romaniei – istorice, etnografice si culturale, ca si frumusetea sufletului romanesc, exprimata prin culoare, textura si simboluri.

 Ca un adevarat ambasador al turismului şi al valorilor romaneşti, Liliana Ţuroiu, Lector Universitar Doctor in cadrul Departamentului de Moda al Universitaţii Naţionale de Arte Bucureşti,  sprijina in mod continuu cultura romaneasca. Nu numai prin expoziţiile sale de arta şi costum contemporan, ci şi prin numeroase conferinţe pe care le-a susţinut de-a lungul timpului, in cadrul unor prestigioase instituţii academice internationale.

Afla mai multe detalii si noutaţile despre proiectul Zestrea de pe lilianaturoiustudio.com, zestrea-collection.com, ca şi de pe pagina facebook.com/Liliana Turoiu Studio – Official

Ileana Petrache,

PR Manager ADwiser – agentia ta de comunicare, 0723.927.542, petrache.ileana@gmail.com