La Haga începe prima sesiune a Parlamentului Global al Primarilor

La Haga începe astăzi prima sesiune a Parlamentului Global al Primarilor, o iniţiativă a teoreticianului politic american Benjamin Barber. Acesta crede că oraşele comunică mai bine decât statele, teoria sa fiind expusă în lucrarea „Dacă primarii ar conduce lumea”.

Reporter: Claudia Marcu – În viziunea lui Benjamin Barber, oraşele sunt singurele instituţii democratice, pragmatice şi capabile să rezolve probleme în condiţii în care guvernele naţionale devin disfucţionale, fie că vorbim de refugiaţi sau schimbări climatice. Într-un interviu pentru Radio România, Barber a spus că oraşele trebuie să aibă o voce cât mai puternică în faţa naţiunilor-stat.

Benjamin Barber: Există multe reţele urbane puternice şi foarte importante, însă avem nevoie de /…/ pe aceste structuri. Avem nevoie de o platformă globală pentru a acţiona global şi aceasta va fi Parlamentul Global al Primarilor.

Reporter: Benjamin Barber a mai spus că Olanda este ţara potrivită pentru această primă sesiune a parlamentului pentru că este o ţară în care oraşele joacă un rol important şi primarii au viziune.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 10 septembrie