Preşedintele Franţei, François Hollande, începe, luni, o vizită de stat de două zile în România

Preşedintele Franţei, François Hollande, începe, astăzi, o vizită de stat de două zile în România. Şeful statului francez va fi primit, mâine, de preşedintele Klaus Iohannis, cu care va discuta teme care ţin de agenda bilaterală, dar şi de cea europeană, după decizia Marii Britanii de a părăsi spaţiul comunitar. Apoi, cei doi şefi de stat vor vizita împreună Centrul de Cercetare de la Măgurele, iar în prezenţa lor vor fi semnate o serie de acorduri în domeniul educaţiei şi cercetării. Obiectivul comun al acestei vizite este necesitatea de a consolida parteneriatul strategic între România şi Franţa, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Mădălina Dobrovolschi.
Mădălina Dobrovolschi: Cei doi şefi de stat vor discuta despre ceea ce se întâmplă, în acest moment, cu regândirea proiectului european, viziunea pentru reconstrucţia acestui proiect european, ceea ce se întâmplă după momentul Brexit şi, de asemenea, un lucru important este că România şi Franţa pot contribui împreună, dar şi substanţial, la discuţiile care vor avea loc la summitul de la Bratislava, de pe 16 septembrie.
Realizator: Un moment important al agendei oficiale este participarea celor doi şefi de stat la Forumul de afaceri româno-francez, în condiţiile în care Franţa este al patrulea partener comercial al României şi al cincilea investitor în ţara noastră.

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 12 septembrie)