RADIRO 2016. Mesajul domnului Ovidiu Miculescu, Preşedinte Director General Radio România

ovidiu-miculescuDragi prieteni,

Este extraordinar că reuşim, iată, să vă întâmpinăm cu bucurie la a treia ediţie a Festivalului RadiRo, singurul eveniment muzical european dedicat orchestrelor radio din întreaga lume, organizat de Radio România! Pentru mine personal, şi pentru instituţia pe care o reprezint, Festivalul Internaţional al Orchestrelor Radio este un vis devenit realitate, un proiect care, din 2012 până astăzi, şi-a cucerit, cu profesionalism şi eleganţă, un loc onorant pe harta festivalurilor muzicale internaţionale!
5 ansambluri simfonice europene şi, în premieră, o orchestră din Asia, ţin capul de afiş al celor 9 concerte programate pe durata Festivalului: un adevărat maraton muzical de cea mai bună calitate, cu un program aflat la întâlnirea între mai multe genuri, un festival care şi-a propus să aducă la Bucureşti şi la Sala Radio excelenţa scenei muzicale internaţionale!
Iar faptul că, de la o ediţie la alta, festivalul demonstrează o ascensiune evidentă, reuşind să câştige simpatia şi susţinerea atât a profesioniştilor din domeniu, cât şi a publicului, este pentru noi cel mai bun imbold de a merge mai departe! De altfel, continuitatea acestui festival a fost una dintre marile noastre provocări iniţiale: am vrut să ne demonstrăm că putem avea, ca radio public din România, viziunea şi capacitatea logistică de a organiza un eveniment de durată şi inteligenţa de a şti să readucem în atenţie profilul unic al orchestrelor radio! Credem, cu această nouă ediţie, că am făcut paşi decisivi în acest sens. RadiRo este astăzi un festival viu şi dinamic, care, din acest an, depăşeşte graniţele europene, pentru a se deschide către piaţa muzicală din Asia: un semnal puternic prin care reafirmăm, în mod concret şi asumat, că singură muzica are darul formidabil de a flexibiliza şi, în ultimă instanţă, de a depăşi toate frontierele!
Vă invit, aşadar, să deschidem cutia magică a Festivalului RadiRo 2016, pentru a ne bucura împreună de miraculoasa vitalitate şi actualitate a muzicii clasice!

RADIO ROMÂNIA MUZICAL (12 septembrie)