Ambasadorul SUA, Hans Klemm, a inaugurat Raftul American [American Shelf] la Biblioteca Judeţeană “Bod Péter” Covasna

Ambasadorul SUA Hans Klemm a inaugurat astăzi cel de-al nouălea Raft american [American Shelf] la Biblioteca Judeţeană “Bod Péter” Covasna. Ambasadorul SUA a oferit donația de carte d-lui Szabolcs Szonda, Directorul Bibliotecii.

American Shelf reprezintă o donaţie de carte – lucrări de referinţă, literatură americană clasică şi contemporană, materiale pentru perfecţionarea limbii engleze, precum şi carte pentru copii, care intră în patrimoniul Bibliotecii spre a sta la dispoziţia profesorilor, elevilor şi a publicului interesat.  Rafturile americane sunt prezente în Botoșani, Galați, Brașov, Sibiu, Drobeta Turnu-Severin, Arad, Brăila și Miercurea Ciuc. 

“Donaţia de astăzi completează colecţia de literatură americană a Bibliotecii Județene “Bod Péter”, cu intenţia de a găsi modalităţi prin care cetăţenii judeţului Covasna să afle mai multe şi să înţeleagă mai profund America şi pe americani”, a spus Ambasadorul Klemm la ceremonia de inaugurare.

Rafturile americane fac parte din programul de parteneriate cu biblioteci pe care l-a inițiat Ambasada SUA în România și completează cele nouă Colțuri americane [American Corners]. Rafturile americane și Colțurile americane oferă resurse de informație autorizată despre SUA și cultura Statelor Unite ale Americii, despre efectuarea studiilor în SUA și învățarea limbii engleze.