Anunţ al Centrului Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanta anunta anularea actiunii de colecta mobila ce urma sa aiba loc in data de 17.09.2016 in localitatea Mangalia.

Aceasta masura este luata pentru asigurarea securitatii transfuzionale, in conditiile in care in municipiul Mangalia a fost confirmat un caz de infectie cu virusul West-Nile, infectie ce poate fi transmisa si prin sange.

In aceste conditii, persoanele cu domiciliul in Mangalia si localitatile invecinate (Limanu, Hagieni, Vama Veche, 2 Mai, Albesti, Arsa, Vartop, Coroana, Cotu Vaii, 23 August), precum si cele cu domiciliul in alte zone din judet dar care lucreaza aici, nu vor putea fi admise la donare pana la data de 31.10.2016 (sau o data ulterioara, in functie de evolutia situatiei epidemiologice).

Persoanele care nu locuiesc/ nu lucreaza in zona sus-mentionata, dar care tranziteaza aceasta zona (minim o noapte petrecuta in zona, participare la activitati in aer liber, pescuit, etc.) nu vor putea dona sange timp de 28 zile de la intoarcerea din aceasta zona restrictionata.

Director CRTS Cta

Dr. Alina Mirella Dobrota