Ziua Europeană a Limbilor 2016

Cu ocazia Zilei Europene a Limbilor, ICR Lisabona, alături de celelalte institute culturale și ambasade membre ale EUNIC Portugalia, organizează sâmbătă, 24 septembrie 2016, un eveniment festiv multicultural şi pluridisciplinar, ce se va desfăşura în Parcul Estrela din Lisabona (Jardim da Estrela).

Cu acest prilej, publicul participant va putea asista la sesiuni de speak-dating gratuite în diverse limbi europene (română, germană, franceză, engleză, italiană, spaniolă, cehă și greacă), ateliere culinare și de dans pentru copii, jocuri, concerte, spectacol de marionete, sesiuni de poezie și povestiri pentru copii, ateliere de pictură și de dans latino. Mai mult, vor putea fi degustate preparate tradiționale din diverse țări. Evenimentul se va încheia cu o tombolă ce va avea ca premii cursuri de limbi străine în cadrul institutelor culturale membre EUNIC.

La această ediție, activitățile propuse de membrii EUNIC Portugalia se adresează publicului de toate vârstele şi se vor desfăşura între orele 14:00 şi 19:30.

Participarea ICR Lisabona la acest eveniment va consta în organizarea de sesiuni de speak-dating în limba română, în intervalul 15.00-16.30 și 17.00-18.30, susținute de Prof. Rodica-Adriana Covaci și trei ateliere culinare pentru copii cu începere la orele 15.00, 16.00 și 17.00, susținute de Grațiela Andrei și intitulate Omuleți de turtă dulce în costume românești.

Membrii EUNIC Portugalia implicați în acest proiect sunt: Institutul Cultural Român, Goethe Institut, Institutul Camões, Institutul Francez din Portugalia, Alliance Française, Institutul Italian de Cultură, British Council, Institutul Cervantes şi Institutul Ibero-American al Finlandei, cărora li se alătură Ambasadele Austriei, Cehiei, Greciei și Georgiei și Reprezentanța Comisiei Europene în Portugalia.

Institutul Cultural Român de la Lisabona