Uniunea Europeană vrea să devină campioană mondială la reducerea emisiilor cu efect de seră

Uniunea Europeană vrea să devină campioană mondială la reducerea emisiilor cu efect de seră, astfel că încearcă să-i convingă pe europeni că pot contribui personal la realizarea acestui obiectiv. Este contextul în care Ambasada Germaniei şi Reprezentanţa Comisiei Europene au lansat astăzi, la Bucureşti, activităţi de informare pentru ca fiecare cetăţean să ştie ce ar putea să facă zi de zi pentru reducerea poluării. La eveniment, şefa Reprezentanţei Comisiei Europene, Angela Cristea, a vorbit şi despre ceea ce trebuie să facă autorităţile pentru aplicarea cât mai rapidă a Acordului de la Paris privind combaterea schimbărilor climatice.
Angela Cristea: „Noua strategie trebuie să fie una bazată pe o nouă consultare largă cu toate părţile interesate, pentru că aceste angajamente care au fost luate vor afecta felul în care trăim, fiecare om în parte, dar şi mediul de afaceri şi multe sectoare economice sunt afectate, pentru că li se cere, practic, o trecere la o tehnologie cât mai curată, or asta înseamnă nişte investiţii. Ne propunem ca Uniunea Europeană să fim campioni nu numai la semnarea acestui acord, ci şi la ratificarea şi mai ales la punerea lui în practică”.
Noile obiective globale adoptate anul trecut la Paris, în cadrul Conferinţei ONU dedicate schimbărilor climatice, vizează limitarea creşterii temperaturii medii globale la mai puţin de 2 grade Celsius şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră la zero până în anul 2050.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (17 septembrie)