Cel mai mare proiect ecologic din Maramureş, care vizează gestionarea deşeurilor, se află în impas

Cel mai mare proiect ecologic din Maramureş, care vizează gestionarea deşeurilor, se află în impas. Proiectul Consiliului Judeţean, de peste 50 de milioane de euro, cofinanţat de Uniunea Europeană, ar trebui să fie gata luna viitoare, însă lucrările au ajuns abia la jumătate. Administratorul public al Consiliul Judeţean Maramureş, Dumitru Dumuţa, spune că autorităţile judeţene sunt obligate să solicite noi termene de finalizare.

Dumitru Dumuţa: Există o investiţie majoră /…/ Centrul de Management Integrat al Deşeurilor care se realizează pe platforma de la Sârbi, Fărcaşa, de care mai aparţin două staţii de transfer, una amplasată la Târgu-Lăpuş, una la Moisei şi o staţie de transfer combinată şi cu o staţie de sortare la Sighetu Marmaţiei. Per total, lucrările de construcţie, stadiul de realizare este undeva la 55%. În acest moment, se desfăşoară procedurile pentru semnarea unui nou contract de finanţare care estimăm că durata lui va fi mijlocul anului viitor.

Realizator: În oraşul Târgu Lăpuş, autorităţile au reuşit însă să investească eficient banii şi să colecteze deşeurile, conform normelor europene. Detalii în reportajul zilei, realizat de corespondentul Radio România Actualităţi, Adrian Marchiş, care va fi difuzat după ora 16.00, în emisiunea „Obiectiv, România.”

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 19 septembrie