Festivalul produselor de artizanat din Toscana

În oraşul Montepulciano din provincia italiană Toscana are loc, anual, festivalul produselor de artizanat. Acesta ia startul în ultima zi de vineri din luna septembrie şi ţine o săptămână. Tradiţia desfăşurării festivalului de artizanat este una destul de recentă. Pentru prima oară, uniunea meşterilor populari profesionişti a organizat acest eveniment în anul 2007. De atunci, autorităţile locale au recunoscut festivalul ca fiind unul dintre cele mai importante evenimente din regiune. O confirmare a acestui fapt o constituie inclusiv participarea la deschiderea festivalului a unor oficiali şi personalităţi importante.

2845_or
(foto: Malgorzata Kistryn, Shutterstock)

Deşi este un festival tânăr, acesta are şanse să devină un festival de renume. Anual, la acesta se înscriu zeci de meşteri populari din diferite domenii: fierărie, olărit, sculptură, gravură, bijuterie şi dantelărie. Aceştia organizează expoziţii în cadrul cărora prezintă vizitatorilor festivalului sute de creaţii originale. Toate acţiunile principale se desfăşoară în piaţa centrală a oraşului Montepulciano – Piazza Grande.
În fiecare an, festivalul îşi alege diferite devize, în baza cărora se construieşte programul manifestărilor şi al expoziţiilor, însă unul rămâne neschimbat – devotamentul faţă de activitatea meşteşugărească.

2929_730x5000
(foto: www.rutraveller.ru)

sursa www.calend.ru

Svetlana Sîrbu