Premiera internaţională a filmului Două lozuri de Paul Negoescu la Festivalul Internaţional de Film de la Zürich

Producţia independentă Două lozuri regizată de Paul Negoescu are premiera internaţională în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Zürich (22 septembrie – 2 octombrie), fiind inclusă în competiția de lungmetraje.

Scenariul, inspirat din nuvela Două loturi de Ion Luca Caragiale și scris de Paul Negoescu, spune povestea a trei bărbați din provincie (Dinel, Sile și Pompiliu) care, după ce află că au câștigat marele premiu la loto, descoperă că biletul nu mai e de găsit, așa că sunt nevoiți să pornească într-o călătorie ca să-l recupereze. Pelicula îi are în rolurile principale pe Dragoș Bucur, Dorian Boguță și Alexandru Papadopol, iar rolurile secundare sunt jucate de absolvenții școlii actoriedefilm.ro.

Filmat cu un buget foarte mic, în 15 zile pe parcursul lunii iunie 2015, Două lozuri a avut premiera în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) 2016. Au urmat proiecții la TIFF Sibiu, la Câmpina, Zalău, Râmnicu Vâlcea și în deschiderea festivalului „Ceau, Cinema!“ din Timișoara unde a câștigat premiul pentru cel mai bun film independent. Data de lansare în cinematografele din România este 7 octombrie 2016, iar distribuitorul este Ro Image 2000.

Programul proiecţiilor filmului Două lozuri în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Zürich:

  • luni, 26 septembrie, de la ora 18.15, la Arthouse Piccadilly
  • miercuri, 28 septembrie, de la ora 21.00, la Arthouse Piccadilly
  • vineri, 30 septembrie, de la ora 15.30, la Arthouse Piccadilly
  • duminică, 2 octombrie, de la ora 19.15, la Arthouse Piccadilly

La proiecţiile din 26 septembrie şi 28 septembrie participă Paul Negoescu (regizor), Ana Drăghici (director de imagine), Dorian Boguţă (producător şi actor) şi Ovidiu Dunel-Stancu (producător executiv). Institutul Cultural Român de la Viena susţine participarea la festival a echipei.

În cadrul Festivalului Internațional de Film de la Zürich va fi prezentat şi filmul Bacalaureat (2016, regia Cristian Mungiu). Proiecţiile vor avea loc în zilele de 29 septembrie (în prezenţa actorului Adrian Titieni) şi 2 octombrie.

Cea de-a XII-a ediţie a Festivalului Internațional de Film de la Zürich prezintă pe parcursul a 11 zile 172 de producţii din 36 de state, incluzând în program 43 de filme de debut şi 17 premiere mondiale. Mai multe detalii despre festival şi programul proiecţiilor: zff.com