Institutul Cultural Român Budapesta sprijină participarea Ansamblului Folcloric „Semenicul” la Festivalul „La obârșii, la izvor” din Gyula (Ungaria)

În 2 octombrie 2016, Institutul Cultural Român Budapesta va sprijini participarea Ansamblului Folcloric „Semenicul” din Reșița, la cea de a noua ediție a Festivalului „La obârșii, la izvor”. Evenimentul destinat promovării culturii, limbii și tradițiilor populare românești este organizat de Episcopia Ortodoxă Română din Ungaria și va include un spectacol folcloric desfășurat la Liceul cu predare în limba română „Nicolae Bălcescu” din Gyula.

Ansamblul Folcloric „Semenicul”, înființat în 1969 este una dintre cele mai longevive formații, având în repertoriu dansuri din aproape toate zonele folclorice ale țării. În cele peste patru decenii de activitate, a prezentat cântecul și jocul popular românesc la diverse festivaluri din România și din străinătate. La ora actuală ansamblul funcţionează în subordinea Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Caraş-Severin,

Institutul Cultural Român Budapesta a organizat recent și alte evenimente culturale dedicate comunității românești din Ungaria: sărbătorirea Zilei Universale a Iei la Gyula, în 24 iunie la Gyula, și Ziua Limbii Române, în 5 septembrie 2016, la Micherechi.