România este decisă să ratifice Acordul de la Paris, de combatere a schimbărilor climatice

România este decisă să ratifice în scurt timp Acordul de la Paris, de combatere a schimbărilor climatice, anunţă ministrul mediului, Cristiana Paşca Palmer. Documentul a fost încheiat în decembrie anul trecut în capitala franceză şi conţine o serie de măsuri de reducere a gazelor cu efect de seră, responsabile de creşterea temperaturilor la nivel global. Ministrul mediului a participat la New York la reuniunea prin care mai multe state şi-au depus instrumentul de ratificare a acordului. Într-un interviu acordat trimisului RRA, Petruţa Obrejan, ministrul Cristiana Paşca Palmer a spus că demersul este necesar pentru ca acest document să înceapă să fie aplicat.

Cristiana Paşca Palmer: Ca şi stat membru al UE, bineînţeles, ne-am angajat împreună cu UE la obiective foarte ambiţioase, de reducere a gazelor cu efect de seră şi le-am comunicat celor de la Naţiunile Unite că în România deja avem proiectul de lege pentru ratificarea acordului de la Paris în avizarea interministerială, deci practic mă aştept într-o săptămână, două, să fie aprobat în guvern, după care va merge la parlament. Intenţia este ca acordul să intre înv igoare înainte de următoarea convenţie a părţilor care va fi la Marrakech în noiembrie.

Reporter: Ministrul mediului a făcut parte din delegaţia condusă de premierul Dacian Cioloş la cea de-a 71 sesiune a Adunării Generale a Naţiunilor Unite.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 23 septembrie