La Sala Radio, un nou concert de excepţie – Festivalului Orchestrelor Radio – RadiRo

În mai puţin de o oră începe la Sala Radio un nou concert de excepţie, în a doua zi a Festivalului Orchestrelor Radio – RadiRo. Pe scenă va urca Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii Norvegiene, ansamblu de renume, a cărui istorie coincide cu cea a radioului din această ţară nordică şi care susţine an de an la Oslo concerte, cu ocazia decernării Premiilor Nobel pentru Pace. Orchestra va interpreta lucrări romantice, dar şi variaţiuni pe o temă folclorică norvegiană. Această din urmă piesă are o solistă, pe trompetista Tine Thing Helseth, considerată de presa de specialitate „superstarul zilei de mâine”

Tine Thing Helseth: Este un concert minunat, scris pentru mine şi pentru Orchestra Sinfonică Radio din Norvegia în urmă cu câţiva ani, atunci când l-am şi interpretat în premieră. M-am îndrăgostit de această piesă. Are muzică tradiţională norvegiană, aşa cum şi-o aminteşte din copilărie compozitorul Alfred Janson. Lucrarea are sonorităţi de jazz, o orchestraţie impresionantă, bogată. Este o muzică interesantă pentru ascultători şi sper ca şi publicul să o aprecieze astfel, la Bucureşti.

Concertul din această seară va fi difuzat în direct de Radio România Muzical şi Radio România Cultural, dar şi în reţeaua Uniunii Europene de Radio şi pe platforma Asia-Pacific a posturilor publice şi private. Pe scena Sălii Radio vor urca şi în următoarele opt zile, în cadrul Festivalului RadiRo – un eveniment marca Radio România -, orchestre simfonice din Europa şi Asia.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 24 septembrie