Marş al bicicliştilor în Bucureşti

Traficul a fost perturbat, astăzi, în Bucureşti de un marş al bicicliştilor – un protest, au spus organizatorii, faţă de neaplicarea măsurilor de siguranţă rutieră, încurajarea transportului motorizat şi lipsa unei viziuni a administraţiei oraşului pentru creşterea calităţii vieţii. Preşedintele Organizaţiei pentru Promovarea Transportului Alternativ în România, Marian Ivan.
Marian Ivan: Suntem cea mai congestionată capitală europeană, suntem cel mai poluat oraş al Europei, cel puţin din cele în care s-a măsurat poluarea. Avem infringement pe poluare şi românii, nu numai bucureştenii, s-ar putea să plătească amenzi către Uniunea Europeană din cauza administraţiei care nu ia măsuri pentru reducerea poluării. Lucrurile astea le putem rezolva. Problemele de trafic sunt comune şi ale pietonilor, şi ale bicicliştilor, şi ale celor care stau în trafic, fie în maşini personale sau în transportul public. Există soluţii simple, există soluţii implementate peste tot în lume, că nu suntem singurul oraş care a inventat congestia, trebuie doar să aplicăm ce au făcut alţii bine. Fluidizarea traficului nu este o soluţie, este, de fapt, motivul pentru care oamenii continuă să îşi cumpere maşini şi să ducă, de fapt, la congestie.
Realizator: Potrivit reporterului Bucureşti FM, Radu Şofran, au participat aproximativ 2.000 de biciclişti. care au trecut prin mai multe zone ale Capitalei, s-au oprit pe Podul Basarab. pentru regrupare, şi au ajuns, după aproximativ două ore, în Parcul Tineretului. Marşul s-a desfaşurat fără incidente, Poliţia Rutieră a dirijat traficul şi Jandarmeria a asigurat paza şi protecţia manifestanţilor.