Actorul Ioan Gyuri Pascu a murit luni dimineaţă, la 55 de ani

ioan-gyuri-pascu-1Actorul Ioan Gyuri Pascu a murit luni dimineaţă, la vârsta de 55 de ani. Fostul membru al grupului Divertis suferea de diabet. Potrivit primelor informatii, actorul ar fi suferit un infarct. Fostul membru al grupului Divertis a jucat şi în filme, dar şi în numeroase piese de teatru. Ioan Gyuri Pascu a murit în locuinţa fostei sale soţii, din cartierul bucureştean 23 august. Actorul suferea de diabet. Luni, la ora 4:00, acestuia i s-a facut rău, iar soţia a sunat la ambulanţă. Medicii au încercat să îl resusciteze timp de 45 de minute, însă fără rezultat. Trupul neînsufletit al lui Ioan Gyuri Pascu a fost preluat de legişti, care vor stabili cauza decesului. În 2010, actorul a suferit un infarct şi s-a recuperat la Spitalul Universitar din Bucureşti.

RADIO REŞIŢA – 26 septembrie


 

 Actorul Ioan Gyuri Pascu s-a stins din viaţă

Realizator: Probabil că foarte mulţi români au fost şocat de vestea tristă a dimineţii: actorul Ioan Gyuri Pascu s-a stins. Avea 55 de ani. Artistul a suferit un infarct, iar medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viaţa. Dumnezeu să-l odihnească!
Sâmbătă noaptea a fost invitatul lui Ştefan Naftanailă la emisiunea Music Show pe Radio România Cultural. Actorul şi cântăreţul Ioan Gyuri Pascu a vorbit despre bucuria de a scrie versuri, de a compune şi de a trăi frumos.

*

Ioan Gyuri Pascu: Dacă îmi vine inspiraţia de a scrie, sunt scriitor, dacă-mi vine inspiraţia de a cânta, de a scrie muzică, sunt cantautor ş.a.m.d.. Pentru că eu spun mereu că meseria mea este viaţa şi cântecele mele mă cântă, rolurile mele mă joacă şi poeziile mele mă spun. Astea sunt ocupaţii ale mele în meseria mea care este viaţa.
Ştefan Naftanailă: Spune, de ce ai nevoie ca să fii fericit? Ce-ţi trebuie ca să fii fericit?
Ioan Gyuri Pascu: Cred că bucuria de a fi, pur şi simplu, bucuria de a înţelege ce înseamnă a fi, nu a avea, nu a…
Ştefan Naftanailă: Şi ce înseamnă bucuria de a fi pentru tine?
Ioan Gyuri Pascu: Pentru mine înseamnă verbul primordial. Dacă învăţăm să fim, după aceea uşor, uşor, putem să ne dăm seama că pentru a face ceva este obligatoriu să fii, nu cum ni se spunea nouă în copilărie, „Trebuie să faci ceva ca să ajungi cineva”, că eşti cineva de când te naşti. Şi atunci trebuie să învăţăm să ca să putem face ceva pentru a deveni, pe urmă pentru a avea şi a face. Dar asta e ordinea, a fi. Şi eu cred că, până la urmă, nu e vorba /…/ faptul că întotdeauna îmi doresc să fiu sincer, simplu, pe scenă, aşa cum sunt şi melodiile mele. Eu totdeauna zic că am două calităţi, că ştiu să compun doar melodii simple şi reuşesc să mănânc ce gătesc.

*

Realizator: Ioan Gyuri Pascu a ales în această dimineaţă o altă lume, sperăm mai bună şi mai uşoară.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (26 septembrie)