ENA: oportunitate pentru formare de excelență

Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici informează că Școala Națională de Administrație (ENA) a lansat apelul de candidaturi pentru Ciclul de Înalte Studii Europene (CHEE).

Programul pentru formare de excelență pe teme europene se adresează profesioniștilor francofoni, de nivel înalt, din: administrația publică, mediul afacerilor, mass-media, sindicate, asociații etc.

CHEE 2017 se va desfășura în perioada ianuarie-noiembrie și va avea 10 module de formare, care vor cuprinde atât seminarii organizate la Paris, Bruxelles și Strasbourg, cât și misiuni de studiu în diferite capitale europene. Un aspect important este că promoția 2017 se va afla sub patronajul domnului Herman VAN ROMPUY, Președintele Consiliului European între 2009 și 2014.

Ambasada Franței susține acest demers prin oferirea unei burse de studiu unui candidat român care va fi admis la cursul ENA.

Menționăm că data limită de depunere a candidaturilor este 15 octombrie 2016, descrierea programului și informații despre dosarul de candidatură fiind disponibile la: http://www.ena.fr/Formation-continue/Cycles-Internationaux-et-d-approfondissement/CHEE. Pentru informații suplimentare, persoană de contact este domnul Stéphane CESARI – Serviciul de cooperare al Ambasadei, e-mail stephane.cesari@diplomatie.gouv.fr, telefon:  021 374 125 364.