Orchestra Simfonică Radio din Viena, condusă de dirijorul Cornelius Meister, în concert la Festivalul RadiRo

Orchestra Simfonică Radio din Viena, condusă de dirijorul Cornelius Meister şi avându-l ca solist pe violonistul Gidon Kremer, a concertat în această seară, la Sala Radio, în ce-a de-a şaptea zi a Festivalului Internaţional RadiRo. Câştigător al Premiilor Grammy, violonistul Gidon Kremer a interpretat Concertul pentru vioară şi orchestră de Weinberg. Dirijorul Cornelius Meister i-a declarat Francescăi Rusu, la finalul concertului, că a fost o seară încărcată de emoţie.
Cornelius Meister: M-am simţit ca acasă când am urcat pe această scenă, pe care ultima dată am vizitat-o cu un an în urmă, când orchestrele şi corurile radio au interpretat Simfonia a 8-a de Mahler. Acum am avut şansa de a deschide concertul nostru cu Insulele, lucrare de Gerhard Resch, care este unul dintre cei mai importanţi compozitori austrieci din zilele noastre.
Realizator: Mai multe informaţii despre Festivalul Orchestrelor Radio de la Bucureşti găsiţi pe site-ul nostru romania-actualitati.ro şi pe cel dedicat evenimentului: radiro.srr.ro.