Liberalii îşi vor alege o nouă conducere după demisia lui Vasile Blaga

 Liberalii urmează să se consulte astăzi asupra noii formule de conducere după demisia lui Vasile Blaga din funcţia de copreşedinte al PNL şi de la coordonarea campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din iarnă. Decizia ar urma să fie validată oficial într-o reuniune a biroului politic al partidului care ar urma să aibă loc cel mai probabil săptămâna viitoare.

Primul care a venit aici la sediul central al liberalilor din Aleea Modrogan a fost chiar fostul copreşedinte şi coordonator al campaniei electorale pentru alegerile parlamentare, Vasile Blaga. Acesta spunea cu puţin timp în urmă că la discuţiile care vor începe aici la ora 15:00 privind alegerea viitorului copreşedinte va avea un cuvânt de spus. Sunt prezenţi şi alţi lideri liberali: Mircea Hava, Andreea Paul Vass, Ilie Bolojan, Gheorghe Falcă, Cristina Trăilă. În timp ce vechii liberali optează, se pronunţă pentru alegerea unui nou copreşedinte. În acest sens şi vicepreşedintele PNL, Cezar Preda, spunea în urmă cu aproximativ o oră că nu este treaba vechilor liberali, iar decizia trebuie să ţină seama de statutul partidului.
Cezar Preda: „Deocamdată domnul Blaga e un membru PNL de bază şi cred că noi trebuie să ne gândim acum în primul rând la dânsul, să vorbim cu dânsul, să-l întrebăm ce simte, ce vrea şi ce vom decide azi la trei va fi spre binele partidului. Vasile Blaga a fost întotdeauna garantul statutului, deci nu se va putea lua vreo decizie în afara statutului Partidului Naţional Liberal”.
Printre persoanele vehiculate pentru funcţia de copreşedinte se numără Adriana Săftoiu, Gheorghe Flutur, Anca Boagiu şi Cătălin Predoiu, toate variantele urmând să fie analizate în cadrul şedinţei care va începe aici, în Modrogan, la ora 15:00, pentru ca ulterior această decizie să fie confirmată de biroul politic naţional.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (1 octombrie)