Radio Fiction Desk, acum la Liceul Teoretic Dante Alighieri

Joi, 6 octombrie, Proiectul Radio Fiction Desk – 2016 continuă, cu un nou workshop, de această dată la Liceul Teoretic Dante Alighieri, începând cu ora 13:00. La această întâlnire vor participa elevii-actori coordonaţi de profesoara Alina Cocu, echipa de realizatori a proiectului şi, în calitate de invitaţi, actorii Adrian Titieni şi Alexandru Bindea, acesta din urmă fost elev al liceului. Piesa de teatru pe care tinerii actori şi-au propus să o pregătească şi să o înregistreze radiofonic este Avioane de hârtie, de Elise Wilk.

Radio Fiction Desk – 2016 este un proiect-concurs realizat de Radio România, prin Centrul Cultural Media – Teatrul Naţional Radiofonic, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, proiect care îşi propune colaborarea cu trupe de actori formate din elevi ai liceelor bucureştene, pentru a realiza şi înregistra profesional spectacole de teatru radiofonic.

În cadrul acestei a doua ediţii a proiectului, care se derulează pe parcursul anului 2016, participă în concurs trupe de actori-elevi de la patru licee bucureştene şi anume: Colegiului Naţional de Informatică Tudor Vianu, Colegiul Naţional Mihai Viteazul, Colegiul Naţional Spiru Haret – ale căror producţii pot deja să fie ascultate şi notate, şi Liceul Teoretic Dante Alghieri, ultimul intrat în concurs.

În toate aceste licee aflate în concurs se desfăşoară workshop-uri la care elevii actori sunt îndrumaţi şi pregătiţi de către profesionişti ai Redacţiei Teatru, alături de personalităţi ale scenei teatrale din România – colaboratori constanţi ai Teatrului Naţional Radiofonic. La finalul fiecăruia dintre cele patru stagii de pregătire, elevii înregistrează, radiofonic, piesele de teatru în studioul Mihai Zirra al Societăţii Naţionale de Radiodifuziune, după care spectacolele sunt postate pe site-ul tnr.srr.ro, pagina radiofictiondesk.srr.ro, în succesiunea realizării lor. Piesele de teatru postate pe site pot fi ascultate şi notate de toţi iubitorii teatrului radiofonic. Fiind un proiect-concurs, în luna decembrie a acestui an, Radio Fiction Desk – 2016 se va încheia cu Gala de premiere.

Puteţi asculta şi nota primele trei piese de teatru din concurs, pe site-ul tnr.srr.ro, pagina radiofictiondesk.srr.ro: Chiriţa în provincie, o adaptare după Vasile Alecsandri, interpretată de elevii de la Colegiului Naţional de Informatică Tudor Vianu, O srisoare pierdută, o adaptare după I. L. Carasgiale, interpretată de elevii de la Colegiul Naţional Mihai Viteazu şi Boul şi viţeii, o adaptare după Ion Băieşu, interpretată de elevii de la Colegiul Naţional Spiru Haret.

RADOR (4 octombrie)