Votul asupra moţiunii simple la adresa ministrului justiţiei, Raluca Prună, a fost reprogramat

Proiectul de lege care permitre conversia în lei la cursul din ziua acordării a creditelor în franci elveţieni şi modificările la Legea antifumat nu au mai putut fi supuse votului final în Camera Deputaţilor, din lipsa cvorumului de şedinţă. Din acelaşi motiv, nu a fost votată nici moţiunea simplă iniţiată de PSD şi ALDE la adresa ministrului justiţiei, Raluca Prună, un moment la care deputaţii liberali nu au participat. Iulia Gherman transmite de la Camera Deputaţilor.
Reporter: Ministrul justiţiei, Raluca Prună, nu a fost prezentă la citirea şi dezbaterea moţiunii simple iniţiată de PSD şi ALDE. Absenţa ministrului a fost motivată în faţa plenului Camerei Deputaţilor de vicepremierul Costin Borc.
Costin Borc: Avionul dumneaei a intârziat din cauza vremii şi vă cerem permisiunea ca doamna ministru să răspundă săptâmâma viitoare înaintea votului la moţiune.
Reporter: Social-democraţii au cerut demisia ministrului Raluca Prună şi au criticat totodată absenţa ei de la dezbaterea moţiunii simple.
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache: Doamna Raluca Prună a prezentat şi a susţinut în faţa Curţii Europene a Drepturilor Omului un document neconform cu realitatea – asigurarea bugetului a şapte penitenciare de câte 150 de milioane, deci aproape un miliard de lei. Afirmaţia – o urmărire penală – şi combaterea infracţionalităţii slabe, discuţia despre drepturi este un lux teoretic o desconsideră şi o descalifică din postura de ministru.
Reporter: Deputaţii PNL nu au participat la dezbaterea acestei moţiuni pe care o consideră o acţiune strict electorală.
Eugen Nicolăescu: PSD-ALDE doreşte prin această dezbatere de fapt să aibă discursuri populiste de campanie, doreşte să schimbe atenţia asupra modului în care lideri PSD şi ALDE, cu mari probleme de integritate, vor fi pe listele parlamentare şi, în consecinţă, luptă împotriva justiţiei.
Reporter: Votul asupra moţiunii simple la adresa ministrului justiţiei, Raluca Prună, a fost reprogramat pentru săptămâna viitoare.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 12 octombrie