Frunzele de dafin pot fi folosite nu doar în bucătărie. Grecii antici şi romanii ardeau frunzele de dafin, în cantitate mică, pentru îndepărtarea mirosurilor neplăcute. Pe lângă faptul că acestea înlăturau mirosul neplăcut, frunzele de dafin parfumau întreaga încăpere. Aroma frunzelor de dafin se face simţită în încăpere, dacă acestea sunt arse într-o scrumieră sau într-un vas. Prin ardere, ele elimină un ulei volatil cu proprietăţi terapeutice, care eliberează căile respiratorii, îi relaxează pe cei stresaţi, ajută în caz de insomnie, oboseală şi chiar epilepsie. În plus, alungă gândacii de bucătărie. Pentru a simţi mai puternic aroma dafinului, este recomandată folosirea frunzelor uscate în locul celor proaspete. Mirosul frunzelor de dafin arse nu este periculos pentru copii şi animalele din casă, însă are şi contraindicaţii. Nu este recomandat femeilor însărcinate, celor care suferă de astm, diabet, afecţiuni ale ficatului şi intestinului.
(PUBLIKA.MD – 19 octombrie)