Tânărul rănit în urma exploziei din Bistriţa, în stare gravă la Spitalul „Bagdasar-Arseni” din Capitală

Tânărul de 24 de ani, rănit în urma exploziei de azi-noapte, din Bistriţa, se află în stare gravă, internat la Spitalul „Bagdasar-Arseni” din Capitală. Medicii sunt rezervaţi în privinţa stării sale de sănătate, după cum i-a declarat Marilenei Frâncu, Andrei Carantino, medic primar chirurg plastician, de la Spitalul „Bagdasar-Arseni”.

Andrei Carantino: Pacientul a fost adus de curând în Spitalul Bagdasar. Este în situaţie foarte gravă. Este intubat, pus pe aparate, bineînţeles în reanimare, arsuri de căi respiratorii grave. Stare generală gravă, pe 80% din suprafaţa corporală. Evaluarea lui exactă va fi făcută de către noi, în cursul zilei de astăzi, când va fi examinat şi de chirurgul plastician şi de chirurgul generalist şi de cardiolog, de toată lumea. Deci, este foarte-foarte grav. Diagnosticul pe care vi l-am dat acum este diagnosticul cu care a fost trimis la noi.

Reporter: Iar diagnosticul medicilor de la Spitalul „Bagdasar-Arseni” este?

Andrei Carantino: Este rezervat.

Realizator: Alteopt persoane au fost rănite în urma deflagraţiei. Două comisii de specialitate se află în prezent la locul exploziei. Una dintre ele încearcă să afle cauzele incidentului, iar o alta va stabili dacă se mai poate locui în imobilul afectat. 40 de apartamente au fost afectate în acest bloc şi 25 dintr-unul învecinat au avut geamuri sparte, anunţă Ispectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud. Detalii ne-a oferit purtătorul de cuvânt Ioan Budurlean.

Ioan Budurlean: La faţa locului este o comisie formată din specialişti de la noi, de la inspectorat, şi alţi specialişti care verifică structura de rezistenţă a blocului, dacă mai prezintă siguranţă pentru a fi locuită. La nivel de Primăria Bistriţa, s-a pus la dispoziţie un spaţiu pentru cazare temporară a acelor care au nevoie de cazare. Spaţiu cu un număr de 20 de locuri, dar au fost doar trei solicitări pentru cazare temporară în spaţiul respectiv.

Realizator: Potrivit corespondentei noastre, Cristiana Sabău, cauza probabilă a deflagraţiei a fost o acumulare de gaze de la o butelie.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 19 octombrie