In Memoriam Mitzura Arghezi

Muzeul Naţional al Literaturii Române vă invită miercuri, 26 octombrie 2016, ora 13.00, la evenimentul cu titlul: In Memoriam Mitzura Arghezi, care va avea loc la Muzeul Memorial „Tudor Arghezi – Mărțișor” din Strada Mărțișor nr. 26, sector 4, București.

Evenimentul marchează împlinirea unui an de la trecerea în eternitate a Mitzurei Arghezi (n. 10 decembrie 1924 – d. 27 octombrie 2015).

Participă: Violeta Barbu, Simona Cioculescu, Elena Ene, Uca Marinescu, Valentina Pituț, Paula Romanescu, Virginia Tcaciuc, Bratu Longin, Traian Radu.

Recită: Marga Cernat, actriță a Teatrului Național I. L. Caragiale, București

Parteneri media: Radio România Cultural, RFI, TV City, Observator Cultural, Contemporanul, AgenţiadeCarte.ro, publicația on-line Iqool.

*

Mitzura Arghezi, fiica marelui poet Tudor Arghezi, a fost cunoscută în primul rând ca balerină și actriță – a jucat în peste 100 de piese de teatru și 18 filme. Aceasta s-a remarcat în perioada 1996-2004 ca om politic, deținând funcția de deputat român pe listele Partidului România Mare, iar în perioada 2005-2010 ca membru al Consiliului de Administrație al Societății Române de Radiodifuziune din partea PRM.

Pe parcursul întregii sale vieți, Mitzura Arghezi a contribuit major la valorificarea și promovarea moștenirii literare și culturale pe care a preluat-o de la tatăl său, marele poet român. Aceasta a susținut Muzeul Național al Literaturii Române în toate activitățile culturale organizate și desfășurate fie la Casa Memorială „Tudor Arghezi – Mărțișor”, al cărei custode a fost în ultimii 40 de ani, fie în cadrul evenimentelor organizate la sediul acestuia.