„Sunt doctor rom” – expoziție fotografică de Petruț Călinescu

Adina, Alina, Andreea, Andrei, Carmen, Cătălin, Corina, Cristian, Daniel și Sorin au ales să învețe o viață întreagă să îi vindece pe ceilalți. Ei sunt doar zece dintre tinerii romi care studiază în domeniul medicinei și care au obținut burse academice în cadrul Roma Health Scholarship Program. Fotograful Petruț Călinescu a documentat activitatea lor din spitalele din România timp de 4 luni și ne oferă o perspectivă inedită despre tinerii romi de astăzi.

adina-iasi
Adina-Iasi

Timp de două săptămâni, până pe 30 octombrie, fotografiile vor circula în București, de la stația Pipera până la stația Berceni, într-un metrou expoziție. Vineri, 28 octombrie, începând cu ora 18:00, fotografiile vor fi expuse la Meșteshukar Butiq, în strada Edgar Quinet nr. 7, București în cadrul unui eveniment deschis tuturor.

Petruț Călinescu, fotograf: “Fiecare din cele zece vizite în diferite spitale din țară m-a lăsat cu o impresie confuză: de furie și deznădejde în fața condițiilor materiale, dar și de speranță dată de entuziasmul tinerilor medici. Am tot respectul pentru ei, care își sacrifică cei mai frumoși ani din viață, încercând să aducă o schimbare.”

corina-bucuresti
Corina-Bucuresti

Roma Health Scholarship Program susține dezvoltarea academică în domeniul medicinei a tinerilor romi. Din 2008 până în prezent, peste 600 de studenți și elevi romi au primit burse academice în cadrul programului. Aceștia au fost îndrumați de mentori, au participat la tabere de advocacy, acțiuni de voluntariat și congrese medicale. Bursierii programului sunt încurajați să își asume activ etnia romă. Programul este dezvoltat în România de Roma Education Fund, ActiveWatch, Asociația Medicilor Rezidenți și Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate – Sastipen.

sorin-iasi
Sorin-Iasi

Expoziția lui Petruț Călinescu este una dintre creațiile campaniei „Sunt doctor rom”, alături de filmul documentar cu același titlu realizat de Anelise Sălan, precum și tutorialele care prezintă manevre de prim ajutor în limba romani, o premieră în materie de educație penru sănătate. Campania este realizată de ActiveWatch cu sprijinul Open Society Foundations.

Slideshow expozitie – https://www.youtube.com/watch?v=LOYdlCVVWTo&feature=youtu.be

Pentru detalii despre campania „Sunt doctor rom”, ne puteți contacta prin e-mail și telefon.

Contact: Ana Ciutu (Coordonator comunicare), ana@activewatch.ro, +40 725 214 491