La Camera Deputaţilor a început dezbaterea şi votul pe articole asupra propunerii legislative a PSD de eliminare a 100 de taxe nefiscale

 La Camera Deputaţilor a început dezbaterea şi votul pe articole asupra propunerii legislative a PSD de eliminare a 100 de taxe nefiscale. Votul final urmează să fie dat tot astăzi. Iniţiativa a trecut deja de Senat şi de Comisia pentru buget cu un singur amendament, care menţine plata taxelor radio şi tv. Premierul Dacian Cioloş a avertizat astăzi că eliminarea unora dintre cele 100 de taxe ar putea aduce probleme bugetare.
Dacian Cioloş: „Sunt unele taxe care, din punctul nostru de vedere, pot fi eliminate fără probleme, sunt alte taxe care dacă sunt eliminate şi nu se clarifică situaţia bugetară pentru anumite instituţii riscă să creeze probleme”.
Impactul financiar calculat de guvern este de 0,2% din PIB, şi nu de 0,07%, aşa cum au estimat iniţiatorii. Una dintre taxele care urmeză să dispară este timbrul de mediu pentru autovehicule, care aducea venituri semnificative la bugetul ministerului de resort. Puteţi urmări dezbaterile din Cameră privind eliminarea celor 100 de taxe în direct, în format video, pe site-ul nostru politcaromaneasca.ro.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (25 octombrie)