„Priorităţi pentru România” – recomandări ale Camerei de Comerţ Americane în România

Asigurarea statului de drept, o infrastructură modernă şi protecţia mediului pot contribui la creşterea sustenabilă a economiei – apreciază reprezentanţii Camerei de Comerţ Americane în România. Instituţia a lansat, astăzi, mai multe recomandări de politici pentru perioada următoare, grupate sub genericul „Priorităţi pentru România”.
Preşedintele Camerei de Comerţ Americane în România, Ionuţ Simion, a explicat: „O infrastructură mai bună atrage mai mulţi investitori. Un stat de drept şi aplicarea legii îi dă confort oricărui investitor, indiferent că este străin sau local. Disponibilitatea de a veni şi de a derula activităţi în România ar trebui să fie mai mare. Investitorii vin în România pentru că există piaţă şi piaţa este dată nu de mărimea teritoriului ci de numărul populaţiei. Or mult mai uşor vor veni investitori de orice fel în România dacă vor şti că beneficiază de o infrastructură modernă, că au capacitatea de a acţiona şi a-şi derula activitatea astfel încât să beneficieze de servicii medicale de calutate, astfel încât să beneficieze de servicii de educaţie”.
Camera de Comerţ Americană în România propune, printre altele, stimularea natalităţii prin măsuri fiscale pentru familiile care au mai mult de 2 copii, creşterea finanţării educaţiei şi sănătăţii, valorificarea potenţialului neutilizat din agricultură şi eficientizarea sistemului de ajutoare de stat, ne-a transmis reporterul nostru Iulian Olescu.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (25 octombrie)