Ministrul german de finanţe, Wolfgang Schäuble, a apreciat modul în care se dezvoltă economia ţării noastre

Ministrul german de finanţe, Wolfgang Schäuble, recomandă României să acceseze Planul European de Investiţii Juncker, pentru a fi în măsură să recupereze decalajele ce o separă încă de alte state europene. El a participat ieri, la Bucureşti, la o conferinţă unde au fost prezentate oportunităţile de afaceri oferite de ţara noastră şi s-a întâlnit cu autorităţile române. Ministrul german de finanţe a mai spus că schimburile comerciale între România şi Germania sunt în creştere şi a apreciat modul în care se dezvoltă economia ţării noastre.
Wolfgang Schäuble: România are una dintre cele mai dinamice rate de creştere din Uniunea Europeană, lucru cu atât mai semnificativ în aceste vremuri dificile. Este de remarcat, de asemenea, rata îndatorării de sub 40% din Produsul Intern Brut, lucru important pentru un ministru de finanţe. Vă sfătuiesc să păstraţi acest nivel, să nu îl puneţi în pericol prin măsuri imprudente.
Realizator: La Bucureşti, ministrul german de finanţe a mai discutat cu premierul Dacian Cioloş despre posibilitatea unor investiţii germane noi în România, iar cu preşedintele Klaus Iohannis, despre provocările actuale cu care se confruntă Uniunea Europeană, între care migraţia şi ieşirea Marii Britanii din blocul comunitar.