Comitetul Național Paralimpic, patronaj regal

Luni, 31 octombrie 2016, în cursul după-amiezii, Sala Regilor din Palatul Elisabeta a găzduit ceremonia acordării Înaltului Patronaj al Alteței Sale Regale Principelui Radu Comitetului Național Paralimpic din România.

Cu aceeași ocazie, au fost sărbătoriți cei 12 sportivi care au concurat la Rio de Janeiro, în septembrie 2016, în cadrul Jocurilor Paralimpice din Brazilia. Unul dintre sportivi a adus României o medalie de bronz. Judoka Alex Bologa, complet nevăzător, a câştigat medalia de bronz la Jocurile Paralimpice de la Rio la judo nevăzători, categoria 60 de kilograme.

Ceremonia s-a desfășurat în prezența sportivilor, a ambasadorului Marii Britanii, Excelența Sa domnul Paul Brummell, și a președintei Comitetului Național Paralimpic, doamna Sally Wood Lamont.

După ceremonia din Sala Regilor, sportivii au fost invitați la o recepție în Sufrageria Mare a Palatului Elisabeta și au primit un mic dar din partea Familiei Regale, împreună cu cele mai calde felicitări pentru reprezentarea țării noastre la Jocurile Paralimpice de la Rio.