RUGBY: Urmașii lui Dracula i-au speriat pe americani de Halloween!

Cu două săptămâni înaintea marelui meci cu SUA (12 noiembrie, stadionul Arcul de Triumf), două dintre vedetele naționalei de rugby a României, Florin Vlaicu și Viorel Lucaci, le-au arătat colții americanilor: și-au exersat tehnica de pasare a balonului oval inclusiv cu dovleacul de Halloween.

„Ne dorim ca americanii sa se sperie de urmașii lui Dracula și pe terenul de rugby, nu doar în filme. Lăsând gluma la o parte, este chiar un meci dificil, care ne va ajuta însă se ne aflăm nivelul și sper să ne autodepășim. Au o echipă puternică, cu jucători valoroși, dar vrem să fim o nucă tare pentru ei. Meciurile test din noiembrie cu SUA, Canada și Uruguay vor atrage atenția națiunilor din elita rugby-ului asupra noastră și o serie de victorii ar reprezenta un capital important de imagine pentru rugby-ul românesc”

Americanu’ Vlaicu va stabili recordul all-time de selecții

Meciul test cu SUA va reprezenta un eveniment special pentru transformeurul Florin Vlaicu. Co-posesor în prezent al recordului de selecții (93 meciuri) la echipa națională alături de antrenorul său de la Steaua, Cristi Petre, cel poreclit Americanu’ de colegii va rescrie istoria rugby-ului românesc.

” Va fi un moment emoționant pentru mine, nu mă așteptam să stabilesc un record de selecții la echipa națională. Mă bucur că am fost sănătos și că am putut să îmi reprezint țara de foarte multe ori”, a precizat Florin Vlaicu (30 ani).

Fanii, „omul în plus” în grămadă

„Stejarii” au învins o singură dată in istorie puternica națională a SUA, 27-25 la Cupa Mondială din 1999, iar ultimul meci direct a consemnat o înfrângere la București, scor 17-27. Partida reprezintă și un duel important în ierarhia World Rugby Rankings, acolo unde România (locul 16) și SUA (locul 17) sunt vecine în clasament.

Flankerul Viorel Lucaci se așteaptă la un public numeros pe Stadionul „Arcul de Triumf” contra americanilor și crede că suportul fanilor le va da aripi „stejarilor” să obțină un rezultat de prestigiu.

„Ne dorim să film la fel de fioroși pe teren contra americanilor ca în ziua de Halloween. Apoi, trebuie să respectaăm proiectul de joc pe care ni-l dau antrenorii pentru a putea obține un rezultat bun. Avem avantajul terenului propriu, ne bazăm pe suportul fanilor și cred că ne putem răzbuna pentru ultimele înfrângeri în fața americanilor. Aceste meciuri test sunt foarte importante, avem nevoie de un moral bun pentru calificările la Cupa Mondială de anul viitor”.