Ziua vânătorilor de munte din Armata României

Militarii Brigăzii 2 Vânători de Munte ,,Sarmizegetusa” din Braşov, Brigăzii  61 Vânători de Munte ,,General Virgil Bădulescu” din Miercurea-Ciuc, Bazei de instuire pentru vânători de munte ,,Bucegi” din Predeal şi Batalionului 26 Vânători de Munte ,,Avram Iancu” din Brad vor sărbători joi, 3 noiembrie, la Brașov, Ziua vânătorilor de munte.

De la ora 11.00, în Piața Sfatului va avea loc o ceremonie militară și religioasă, iar în zona Parcului Titulescu va fi organizat un stand cu tehnica şi principale echipamente din dotarea vânătorilor de munte.

Începând cu ora 18.30, militarii se vor retrage cu torțe pe itinerarul Piaţa Sfatului – strada Mureşenilor – sediul Comandamentului Brigăzii 2 Vânători de Munte.

Persoană de contact pentru detalii suplimentare: locotenent-colonel Dorinel Cotea, mobil 0723522530.

x x x

La 3 noiembrie 2016 se împlinesc 100 de ani de când, prin Ordinul nr. 294 al Marelui Cartier General, s-a înfiinţat în Bucureşti prima unitate de vânători de munte din Armata României, prin transformarea Şcolii de schiori în Corpul vânătorilor de munte.

Trupele de vânători de munte sunt proiectate pentru a acţiona în condiţii extreme de climă și de teren, militarii executând misiuni atât în țară, cât și în Angola, Somalia, Kosovo, Bosnia-Herțegovina, Irak şi Afganistan.

Secţia Presă – MApN